Crònica de la recollida de signatures per la ILP

El pa_DSC0012assat dimecres i dijous vàrem estar recollint signatures per ajudar a que la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) per una educació pública, impulsada per diverses associacions, sindicats i col•lectius del món de l’ensenyament, pugui ser portada al Parlament.

La recollida va ser un èxit amb una gran participació de les alumnes dels diferents instituts i la facilitació d’espai i suport per part dels propis centres, que va ajudar a l’èxit de la recollida. Volem donar les gràcies als centres IES Celestí Bellera i IES Antoni Cumella per haver-nos cedit un espai i a les alumnes i professors/es de tots els instituts que van donar suport a aquesta iniciativa per garantir una educació pública, lliure, democràtica, inclusiva, gratuïta, de qualitat i en català.

Tot i les bones experiències en aquests centres esmentats, hem de lamentar els fets ocorreguts a l’Escola Municipal del Treball.
Després d’intentar contactar amb l’equip directiu diverses vegades per sol·licitar la instal·lació de la paradeta i no poder parlar amb ells per problemes de disponibilitat, vam decidir tirar pel dret i muntar nosaltres mateixes el punt de recollida al carrer, just davant de l’institut, en un suposat espai públic. Però minuts després d’haver-nos instal•lat allà, representants del personal administratiu del centre se’ns va adreçar exigint que ens col·loquéssim en una distància més gran respecte l’edifici de l’EMT, és a dir a la vorera, molt apartats de l’entrada de l’institut, ja que estàvem situats dins el perímetre de l’edifici i sense permís previ, no podíem fer ús d’aquell espai que abans hem anomenat “públic”.
Ens dol i ens sorprèn negativament que el personal d’un centre educatiu públic s’aferri a unes normatives sobre l’ús de l’espai públic que des del nostre punt de vista considerem absurdes, i oblidi que aquella era una recollida de signatures per garantir el seu lloc de treball dins aquell centre i la seva capacitat de decisió i participació en la presa de decisions del propi institut.

_DSC0018a_DSC0014a

About Arran Granollers

Nucli d'Arran (organització juvenil de l'Esquerra Independentista) a Granollers.

Posted on 2 febrer, 2015, in Sin categoría. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: