Destapem el TTIP!

A continuació us presentem la campanya contra el TTIP que està duent a terme la Xarxa pels Drets Socials del Vallès Oriental, on hi participem activament.

Podreu trobar el manifest, on s’explica què és el TTIP i quins podrien ser els seus efectes i un enllaç que us permetrà adherir-vos-hi, de forma individual o col·lectiva.

ttip1El passat 6 de maig al parlament espanyol, el PP juntament amb el PSOE, UPyD, CIU i el PNV varen votar en contra de fer un referèndum sobre l’anomenada Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió (en anglès, TTIP). Aquest acord, cuinat en secret, pretén liberalitzar completament l’espai econòmic comú i amenaça la poca sobirania que com a poble ens queda davant el poder de les corporacions multinacionals. Les reunions entre les elits econòmiques europees i nord-americanes són secretes i els documents de treball no seran públics fins d’aquí 30 anys. Hi participen activament diferents ‘lobbys’ i es manté al marge a la societat civil i fins i tot als diputats i diputades del Parlament Europeu.

El principal element d’homogeneïtzació entre els EUA i la UE es concreta en l’eliminació dels Obstacles Tècnics al Comerç. Això inclou la legislació relacionada amb:

– Estàndards i requisits de testatge, certificació i etiquetatge de productes.

– Mesures sanitàries i fito-sanitàries i salut animal i vegetal.

– Regulacions en relació a béns i serveis.

La regulació d’aquests tres àmbits inclou, entre d’altres, les regulacions sobre canvi climàtic com ara els límits a les emissions de carboni; sobre transgènics i de productes càrnics amb hormones; en matèria laboral com per exemple el màxim d’hores treballades setmanalment.

Així doncs, si algun país volgués legislar de manera més estricta alguna d’aquestes qüestions, no ho podria fer, ja que una iniciativa d’aquest tipus seria entesa com a Obstacle Tècnic al Comerç.

El tractat del TTIP també inclou l’Arbitratge de Diferències Estat-Inversor (ISDS en anglès), instrument que permet que les multinacionals posin demandes contra les decisions dels estats.

En la mateixa direcció es planteja eliminar les possibles barreres no aranzelàries, com ara l’eliminació de normes i regulacions estatals que limiten els beneficis potencials de les empreses multinacionals. I per últim, permetria obrir el sector dels serveis públics i la contractació pública a les empreses multinacionals.

Tot plegat, conegut gràcies a filtracions casuals, és una acceleració radical del neoliberalisme imperant, precisament enmig d’un cruenta crisi econòmica, política, ecològica i social que reforça el patriarcat i les relacions d’explotació; i que ens agafa en moments de desorientació i sensació parcial de derrota. El TTIP promet més cadenes per a tothom, per a uns pobles que haurem de reaccionar si no volem ser marionetes de multinacionals. Per això, és important mostrar-hi el nostre rebuig i lluitar als carrers, als llocs de treball i a les institucions per impedir la seva aprovació i aplicació. Cal reaccionar! Destapem el TTIP, aturem-lo!

Xarxa pels Drets Socials del Vallès Oriental

https://marxadretssocialsvo.wordpress.com

marxadretssocialsvo@gmail.com

Per signar el manifest: https://docs.google.com/forms/d/19Eu6VaGV95d8vvnYzIFnFdHdgoR08CkeHPZTIKG25k4/viewform

About Arran Granollers

Nucli d'Arran (organització juvenil de l'Esquerra Independentista) a Granollers.

Posted on 19 Març, 2015, in Sin categoría. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: